Tribina "Rat i brat" večeras u Radničkom domu

Tribina "'Rat' i 'brat' - Koja je tvoja crvena linija?" održava se u ponedeljak, 9 maja u Radničkom domu "Svetozar Marković".

Organizuju je pokret "Novi Optimizam" i "Građanske inicijative", simbolično na Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom.

Razgovor će biti posvećen položaju i stavovima Srbije u ratu Rusije i Ukrajine.

"Smemo li da slavimo Dan pobede u znak sećanja na žrtve iz Drugog svetskog rata a da, igrajući političku klackalicu, okrećemo glavu od žrtava sadašnjeg rusko-ukrajinskog rata? Hoćemo li Dan Evrope, koji se 9. maja obeležava u znak sećanja na početak stvaranja zajednice evropskih zemalja, dočekati na poziciji (još većeg) udaljavanja od zajednice evropskih zemalja? Konačno – ima li Srbija, poučena prethodnim ratovima, crvene linije za 'brata', ili će žmuriti na agresiju nad Ukrajinom pravdajući to 'bratskim odnosom' sa Rusijom? Da li je došao trenutak da Srbija, zarad mira, zbog solidarnosti sa žrtvama i zbog sopstvene budućnosti, treba da kaže njet (b)ratu?", pitanja su koje uoči tribine ističu organizatori.
 
Razgovor moderira novinarka Marina Fratucan.
 
Tribina počinje u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič