Izložba "Sonata 24" Dunje Nedeljković u Šok zadruzi

Izložba "Sonata 24" Dunje Nedeljković biće otvorena u četvrtak, 12. maja, u Centralnoj galeriji Šok zadruge.

Svečano otvaranje izložbe će upotpuniti muzički nastup Iris Serafin.

"Posredstvom mnogih detalja, sliku povezuje u smislen prostor, vremensku celinu. Informacija koju Dunja proživljava, odašilje je u prostor slike i poput bumeranga, nevidljivih niti vraća u polaznu tačku gde početna informacija dobija interpretiranu komponovanu varijantu.U velikoj meri je prisutan dinamizam koji oslobađa formu. Energija Meseca, Sunca, kompletne prirode u najpunijoj snazi ženskolikih oblika, pojave, stanja, gde je isključena svaka vizibilna statičnost, dinamizam formi je u neprestanom ciklusu kretanja rasta promena", navodi se u opisu izložbe.

Dunje Nedeljković je rođena u Novom Sadu, gde je i diplomirala na grafičkom odseku Akademije umetnosti, 2002. godine. Od 2002. god izlaže samostalno u zemlji i inostranstvu, a izlagala je i na Tokijskom trijenalu. Do sad ostvarila 23 samostalne izložbe. Od 2004. do 2021. god. radila kao profesor likovne grupe predmeta. Živi i radi na relaciji Novi Sad -Trst.
 
Dobitnica je više nagrada, među kojima je i Specijalni Ex Tempore 2.
 
Izložba će biti otvorena u 18 časova, a zainteresovani mogu da je pogledaju do 31. maja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič