Razgovor o modi starijih vremena, kroz primer Jovanke Broz, u petak u Galeriji Matice srpske

Razgovor o modi šezdesetih i sedamdesetih, uz autorsko vođenje kroz izložbu, održaće se u petak, 27. maja u Galeriji Matice srpske.

Razgovor je deo programa nove izložbe u Galeriji "Partizanka i Fragonar. Kolekcija slika Jovanke Broz".

Kroz razgovor autora izložbe Nikole Ivanovića sa modnim dizajnerima Zagom KalMar (ZAGA), Sašom Stevićem i Markom Ilijevim (MATES), posetioci će saznati više o izložbi i inspiraciji modom šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka, a najpre "prvom damom" socijalističke Jugoslavije Jovankom Broz.

Posetioci izložbe će tokom celog vikenda imati priliku da obiđu malu modnu postavku "Inspirisani Jovankom Broz". Reč je o modnoj liniji koja je nastala u saradnji domaćih dizajnera - ZAGA, MATES, Nataša Filipović i Evica Milovanov Penezić.
 
S idejom oživljavanja jugoslovenskog modnog nasleđa, kreirali su majice, košulje, haljine, dukseve, toke i rukavice.
 
Razgovor počinje u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič