Džejms Leg 12. juna u CK13

John Wesley Myers aka James Leg, jedan od najintrigantnijih garage-rock predvodnika, vraća se u Novi Sad 12. juna kada će nastupiti u Omladinskom centru CK13.
Njegov hrapavi glas i hiperdistorzirani klavir čine opasnu, zapaljivu kombinaciju. Kada se na to doda pijanistička umešnost, bespoštedno unošenje u samu svirku i mešanje raznih žanrova (rok, bluz, pank, soul, gospel), dobar provod je zagarantovan. 
Prvi od poznatijih bendova u kojima se pojavio bili su "The Immortal Lee County Killers" po čijem je raspadu formirao "Black Diamond Heavies" 2004. godine, trio u kojem su pored njega na električnom klaviru i vokalu bili još gitarista, i bubnjar. 
Gitarista Mark "Porkchop" Holder 2006. napušta bend i to preostale 2/3 navodi da se zamisle kako da nastave dalje gde donose potpuno ispravnu odluku - bez gitare. Do tada je bilo dvočlanih bendova, ali uvek se radilo o gitari i bubnjevima, a sa novom postavom "Black Diamond Heavies" su uveli i novi trenutak u formaciji rokenrol grupe: električni klavir/vokal + bubnjevi.
 
U toj postavi snimaju dva studijska i jedan live album (sve za Alive Records) i postaju jedna od najtraženijih američkih garažnih atrakcija do kraja prve decenije 21. veka svirajući širom SAD, Evrope i Australije.
 
Pored matičnog, James svira svoj instrument i peva u "Cut In The Hill Gang", još jednom važnom američkom garage/blues/punk sastavu nastalom na pepelu "Soledad Brothers"...
 
Više o umetniku i događaju možete saznati OVDE.
 
Svirka će početi u 20 časova, aulaznice će moću da se kupe na dan koncerta na vratima kluba CK13, po ceni od 1.000 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič