Konzervatorska priča "Kad se skine prašina sa partizanke i Fragonara" u petak

Galerija Matice srpske, u petak, 10. juna, otvara svoja vrata za sve posetioce koji žele da čuju konzervatorsku priču "Kad se skine prašina sa partizanke i Fragonara".

Biće reči o kompleksnim konzervatorsko-restauratorskim tretmanima kroz koje je prošlo svih 36 dela likovne umetnosti domaćih i stranih autora koja su predstavljena na izložbi "Partizanka i Fragonar. Kolekcija slika Jovanke Broz", kao i nešto ličnih predmeta i komada nameštaja. 

Marijeta Sidovski (GMS) i Nataša Skrinjik Cvetković (Muzej Jugoslavije), koje su predvodile kompleksne konzervatorsko-restauratorske poslove, kroz bogat foto-materijal zatečenog stanja, posetiocima će dočarati sve izazove sa kojima se konzervatori susreću tokom radova.

Početak je u 19 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič