Promocija "Brevijara ulica Novog naselja" u nedelju

Promocija knjige "Brevijar ulica Novog naselja" održaće se danas, 19. juna, u Ulici Bate Brkića 24, sa dvorišne strane.

Pre toga će se organizovati radna akcija - postavka krova na Binaciklu počeće u 12 časova, a šest sati kasnije tu će se organizovati i promocija knjige.

Brevijar obuhvata ukupno 43 ulice na potezu istok-zapad između Bulevara Evrope i Veterničke rampe i sever-jug između Bulevara Vojvode Stepe i Futoškog puta. Uz naziv svake ulice postoji i biografija ličnosti i njen portet ili objašnjenje pojma po kojem je ulica dobila ime. 
 
Brevijar ulica Novog naselja, jeste prvi pokušaj aktivista iz Novog kulturnog naselja da istorijski istraži jedan deo Novog Sada, građenog u drugoj polovini XX veka, sa posebnim osvrtom na nazive, koji su u tom periodu davani novosagrađenim ulicama.
Promociju Brevijara, pratiće tribina na kojoj će o radu na ovoj knjizi i njenom značaju za lokalnu zajednicu govoriti autorski tim: Siniša Tucić, Aleksandar Ostojić, Sara Agić, Darko Polić i Ognjen Tomašević.
 
Primerci publikacije biće podeljeni prisutnoj publici.

Događaj je podržala Gradska uprava za sport i omladinu i Omladinski savez udruženja OPENS.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".