Performans Dan leda u nedelju u Katoličkoj porti

Performans Dan leda biće izveden u nedelju, 19. juna, od 19 časova, u Katoličkoj porti.

Performans je prva aktivnost u sklopu projekta ReKAPITULACIJA, koji obuhvata tridesetogodišnje delovanje umetničkih grupa Led Art, Art klinika, Šok ZaDruga sa Grafičkom mrežom.

Na performansu će se na blokovima leda projektovati video radovi i filmovi iz arhive Led Arta:
 
"Zamrzavanje", 1993. godina;
"Potop", 1993. godina;
"Lokaliteti 1 i 2", 1994. godina;
"Stolica", 1995. godina;
"Ko vas šiša", 1995. godina;
"Vratite im sliku" 1996. godina;
"Puj, spas, za sve nas!", 1996. godina;
"Ikonomahija", 1998. godina;
"Bio most", 1999. godina;
"Kunslager", 2000. godina.
Dan leda je podsećanje na Zamrznutu umetnost iz koje je rođena grupa Led Art. Ispred Doma Omladine u Beogradu 15. maja 1993. godine na inicijativu umetnika Nikole Džafa, okupila se grupa od 25 umetnika različitih poetika i usmerenja i izvela umetničku akciju Zamrznuta umetnost.
 
U situaciji devastacije moralnih, društvenih i materijalnih vrednosti, s ratom koji se razbuktavao na teritorijama bivše domovine, postavilo se pitanje da li treba raditi u takvim okolnostima. U kom pravcu delovati? Zamrzavanje se može shvatiti dvojako – s jedne strane to je odlazak u hibernaciju ili čak svesna eutanazija. S druge, zamrzavanjem se vrednosti čuvaju za neki bolji trenutak.
 
Projekcija video radova i filmova na ledenoj površini velikog formata prelama slike i zapise o bitnim akcijama koje su izvedene u prvoj deceniji delovanja Led Arta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič