Izložba fotografika Ivane Janković od ponedeljka u Malom likovnom salonu

Izložba fotografika "Oni uopšte nijednu stvar neće smatrati realnom, osim ove senke..." autorke Ivane Janković biće otvorena u ponedeljak, 4. jula u Malom likovnom salonu, na Bulevaru Mihajla Pupina 9
O postavci:
"...Umetnica je odredila polje delovanja, opcrtala sopstveni deo stvarnosti, i upustila se u proces njegovog osvajanja. Posle mnoštva pripremnih radova, eksperimenata, uspešnih pokušaja, ali i pogrešaka, mukotrpnih krivudanja, koja su, istina, polazište imala u godinama učenja, ona je pronašla način, mehanički i impersonalnan, blizak fotogramu kao specifičnom fotografskom postupku, da stvarnost zabeleži... Težnju da stvarnost osvoji pretvoritila je u suprotnost – delovanje sa ciljem da se stvarnost dekonstruiše, dezorganizuje i reorganizuje na drugačiji način. Naslutivši sled događaja, zapisala je: 'Saznanje da senke nisu stvarnost ne smanjuje njihovu vrednost. Nebitnost ih čini dragocenijim...'" - Vladimir Ranković
O umetnici:
 
Ivana Janković (Kragujevac, 1996) završila je studijski program OAS Grafički dizajn i master studije Likovne umetnosti (modul Grafika) na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Studentkinja je doktorskih interdisciplinarnih studija Digitalna umetnost na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Tokom master studija radila je kao saradnica u nastavi za užu umetničku oblast Grafika i grafičke tehnike. Od 2021. godine je asistentkinja za istu oblast. Izložba "Oni uopšte nijednu stvar neće smatrati realnom, osim ove senke..." prethodno je prikazana u Domu kulture "Studentski grad", Novi Beograd (2022) i Studentskom kulturnom centru u Kragujevcu (2021).
 
Otvaranje izložbe je u 20 časova, a postavku možete pogledati do 15. jula.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič