Izložba "ReKAPITULACIJA" u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Izložba "ReKAPITULACIJA Neposlušni objekti/subjekti 1992–2022" otvara se danas, 3. jula, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (MSUV).
Otvaranje je u 20.22h
 
Kustoski tim čine: Darka Radosavljević Vasiljević, istoričarka umetnosti, direktorka Remonta, Nebojša Milenković, muzejski savetnik MSUV, Svetlana Subašić, kustoskinja, dr Andrea Palašti, profesorka, teoretičarka umetnosti.
Izložba ReKAPITULACIJA sumira 30 godina umetničkih aktivističkih praksi od Zamrznute umetnosti Led Arta, preko delovanja Art klinike i Šok ZaDruge, do najmlađih aktivnosti Grafičke mreže. S verom u isceliteljsku moć umetnosti, Multimedijalni centar "Led Art" se kontinuirano kritički osvrće na aktuelne društvene i umetničke tokove, te etici daje prednost nad estetikom.
Izložbu čini trideset (neposlušnih) objekata koji referišu na ključne akcije i performanse grupe izvedene između 1992. i 2022. godine.
 
ReKAPITULACIJA je koncipirana kao in-situ instalacija, lavirint u kojem se publika suočava s interaktivnim postavkama koje angažuju sva čula. Posetioci mogu da učestvuju u performansima, zajedno s umetnicima realizuju umetničke radove, ali i da bez posredovanja istražuju impresivnu arhivu koja pruža uvid u funkcionalnost/nefunkcionalnost kolektivnog delovanja. 
 
Tokom trajanja izložbe, u MSUV biće upriličeno i javno šišanje, za posetioce će se izvesti i "opasuljivanje" kuvanjem i konzumiranjem pasulja, a publika će imati priliku i da upozna magarca Sretu.
 
Izložbu prate kustoska vođenja i panel diskusije, projekcija dokumentarnog materijala u projekcionoj sali MSUV-a i katalog/publikacija ReKAPITULACIJA na 180 strana.
 
Izložba će biti postavljena do 2. avgusta.

Teme

msuv

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič