Promocija "Nesabranih priča" Eliezera Pape danas u KCNS

Promocija knjige Eliezera Pape "Nesabrane priče i još nesabranije misli i crtice, a o desetercu da se i ne govori" održaće se danas na "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada.

Na promociji će, osim samog autora knjige, govoriti i književnik Zoran Đerić, pesnik Nenad Šaponja i istraživačica jevrejskih tema u srpskoj i jugoslovenskoj književnosti Gordana Todorić.

Eliezer Papo je rođen 1969. godine u Sarajevu, a od 1991. godine živi u Jerusalimu i profesor je sefardske književnosti na Ben-Gurion Univerzitetu u Negevu, gde upravlja i "Moše David Gaon" centrom za sefardske studije. On predsedava i međunarodnim naučnim društvom "Sefarad", koje okuplja stručnjake iz različitih oblasti sefardskih studija. Redovni je član Izraelske nacionalne akademije za ladino i dopisni član Španske kraljevske akademije.

Papo je objavio 2001. godine jedan istorijski roman "Sarajevska megila: skica za portret jednog svijeta u trinaest poteza", koji je ušao u uži izbor za Ninovu nagradu, kao i dve zbirke priča: "Sefardske priče" i "Časovničar i sačasnici: zbirka postistorijskih priča, s domaćim zadacima, podijeljena u pet časova i četiri odmora".

Promocija knjige počinje u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič