Za sve ljubitelje francuskog filma: Projekcija "Doušnika" u Kulturnoj stanici Svilara

Projekcija francuskog filma "Doušnik" u režiji Žan-Pjer Melvila, održaće se danas, 6. jula, u Kulturnoj stanici Svilara.
Po izlasku iz zatvora, Moris Fožel saznaje da mu je žena ubijena i, obuzet očajanjem, ubija lopova kod koga je bio smešten i krade sav njegov nakit. Zatim sprema pljačku sa svojim saučesnikom Remijem i traži pomoć od Silijena oko materijala. Silijen, zvani doušnik, izaziva strah kod svih jer se misli da je doušnik i da radi za policiju.
 
U ovom filmu iz 1961. godine glavne uloge tumače Žan-Pol Belmondo, Serž Ređani i Fabien Dali.
Projekcije francuskih filmova na otvorenom održavaće se svake srede u julu i avgustu, a organizuju se u saradnji Kulturne stanice Svilara i Fondacije Novi Sad - Evropska prestonica kulture. 
Gledaoci će na ovom festivalu otkriti velike klasike, kao omaž glumcu Žan-Pol Belmondu, ali i novija dela francuske kinematografije koji će premijerno biti prikazani na festivalu.

Projekcija filma "Doušnik" počeće u 21 čas, kao i ostatak planiranih projekcija. Film traje sat i pedeset minuta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič