Performans "Novi mostovi" u nedelju na keju

Performans "Novi mostovi", Multimedijalnog centra "Led Art", biće izveden u nedelju, 10. jula, na Keju žrtava racije kod spomenika Porodica.

Performans počinje u 17 časova i trajaće do 22 časa.

To je peta aktivnost u sklopu projekta ReKAPITULACIJA, koji obuhvata tridesetogodišnje delovanje umetničkih grupa Led Art, Art klinika, Šok ZaDruga sa Grafičkom mrežom.
Performans "Novi mostovi" započet je 11. avgusta 2021. godine potapanjem matrica u Dunav. Fluktuacijom vode, reka pravi ispise na potopljenim matricama stvarajući tako crtež, reljefnu površinu koja jeste svojevrsni otisak vremena.
 
Matrice su potopljene četiri puta i nakon svakog potapanja odštampano je zatečeno stanje bez bilo kakve intervencije umetnika. 
 
Grafike se štampaju pred publikom, pa posetioci mogu da se upoznaju sa principima štampe i sa procesom nastanka grafike. 
 
Grafike sa motivima mosta deliće se posetiocima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič