Improvizovani nastup "Les Voyages" danas na Štrand paviljonu

Jedan od improvizovanih nastupa francuske akrobatske trupe "Compagnie XY" pod nazivom "Les Voyages" održaće se danas na Štrand paviljonu.
Ovaj performans slavi javni prostor i uključuje publiku u nastup. Ideja koja stoji iza nastupa je tzv. obrnuta imerzija, odnosno proces koji se razlikuje od procesa na scenu u pozorištu. Kada svetlo padne na scenu, scena zaseni sve ostalo i publika je u senci.
U nastupu "Les Voyages" dešava se obrnuto: umetnici dolaze među ljude, na ulicu gde se svakodnevno dešava mnoštvo odlazaka i dolazaka, mnoštvo susreta, mnoštvo malih putovanja - voyages.
Slučajni susreti između prolaznika i akrobata postaju važni sastanci koji menjaju pojedinca i na taj način menjaju zajednicu.
 
Trupa od 20 francuskih akrobata je poslednjih dana izvodilia brojne nenajavljene nastupe na ulicama Novog Sada.
Nastup počinje u 19 časova.
 
Ovi umetnici će svoju veliku završnicu imati u subotu, 23. jula, kod Rektorata, a ceo program se odvija u okviru novog programskog luka Evropske prestonice kulture "Dunavsko more".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič