Novosadsko muzičko leto od 17. avgusta

Ove godine će Novosadsko muzičko leto trajati od 17. do 26. avgusta, a nastupaće muzičari i ansambli iz Hrvatske, Argentine, Portugala i Srbije.
Novosadsko muzičko leto od 17. avgusta
Foto: 021.rs
Prodaja ulaznica za sve programe počela je danas, 1. avgusta, u prostorijama Muzičke omladine Novog Sada, osim za Novosadski big bend za čiji će koncert karte moći da se kupe od 22. avgusta i to na blagajni Srpskog narodnog pozorišta.
Koncerti će se održavati u Sinagogi i Srpskom narodnom pozorištu.
U sredu, 17. avgusta, nastupiće Tango Jazz Quartet iz Argentine programom "Istorija tanga". Ovaj program predstavlja putovanje od melodija najstarijeg tradicionalnog tanga do inovativnih Pjacolinih kompozicija, a sve to u jedinstvenoj kombinaciji s džez elementima.
 
U petak, 19. avgusta, nastupiće Maja Milinković & Trio iz Hrvatske, poznate i pod imenom Fadolinka po nazivu uspešnog albuma iz 2019. Maja Milinković povezuje sevdah i fado, što je postalo i njen prepoznatljiv brend.
 
U četvrtak, 25. avgusta, nastupiće Novosadski big band pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika. Tri fantastična ženska vokala, Maya Sar (Sarajevo), Jana Šušteršič (Ljubljana) i Bojana Stamenov (Beograd) će uz instrumentalne soliste benda obradovati sve poklonike svetske i domaće pop muzike.
 
U petak, 26. avgusta, nastupiće Hojsak & Novosel iz Hrvatske. Dva žičana instrumenta - tambura i kontrabas, s različitom tradicijom sviranja u rukama Filipa Novosela i Tihomira Hojsaka zvuče etno-džez, s panonskim primesama.
 
Onlajn rezervacije za sve koncerte u Sinagogi počele su danas, 1. avgusta. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič