Promocija književnog stvaralaštva Dejana Aleksića u sredu u KCV "Miloš Crnjanski"

Promocija književnog stvaralaštva pesnika i pisca Dejana Aleksića održaće se u sredu, 10. avgusta, u Kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski", a u okviru programa "Umetnik u fokusu".
Promocija književnog stvaralaštva Dejana Aleksića u sredu u KCV "Miloš Crnjanski"
Foto: Pixabay
U promociji stvaralaštva ovog pisca će akcenat biti na njegovom prvom romanu "Petlja" iz 2021. godine za koji je dobio ovogodišnju nagradu "Miloš Crnjanski" i priznanje "Vladan Desnica".
U ovom romanu se radi o Dini, koja je bežeći od sopstvene sudbine, ali i otpora prema konvencijama, posle jednog sukoba sa graničnom policijom završila u grčkom zatvoru.
Simbolički i direktno, predstava o životu kao petlji, u kojoj povlačenje jednog kraja niti znači zatezanje čvora na drugom, naglašena je samom kompozicijom romana, preplitanjem vremenskih planova i, naravno, nepomirljivim nekonformizmom glavne junakinje, njenom 'petljom' da se i po skupu cenu suprotstavi licemerju i poremećenom poretku svih vrednosti.
 
Dejan Aleksić je pesnik, dramski pisac i stvaralac književnih dela za decu, a rodom je iz Kraljeva. Objavio je deset pesničkih zbirki, jednu knjigu drama, jedan roman i preko dvadeset knjiga za decu, a dobitnik je i brojnih značajnih knjiženih nagrada za poeziju. 
 
Kao autor knjiga za decu zastupljen je u čitankama i obaveznoj lektiri za osnovnu školu. Radi kao glavni i odgovorni urednik Izdavačke delatnosti "Povelja", u Narodnoj biblioteci "Stefan Prvovenčani" u Kraljevu.

Promocija će biti održana od 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič