Tribina "Kulturna stanica Nasilje" danas u Šodroš Survivor kampu

Tribina "Kulturna stanica Nasilje" održaće se u petak, 12. avgusta, u Šodroš Survivor kampu.
Tribina "Kulturna stanica Nasilje" danas u Šodroš Survivor kampu
Foto: 021.rs
Pitanja koja će na ovoj tribini biti postavljena jesu: Kako smo došli do toga da je nasilje dominantno u našoj kulturi i društvu, zašto smo na njega postali tolerantni, ko ga trpi, a ko ga sprovodi, zašto učesnici i dalje ostaju u aktivizmu i šta ih motiviše da se i dalje zalažu isključivo za javni interes.
Kako se navodi u najavi tribine, odgovornost za otpor nasilju je na građanima i aktivistima, a još je veća nakon "batinjanja lokalnih batinaša" tokom protesta protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana za Novi Sad.
"Taj događaj, čije su slike mlaćenja građana obišle ceo region, nije incident ili puki slučaj. Ne! To je pravilo odnosa vlasti prema običnom čoveku. To je samo jedan u nizu procesa pritisaka, ugnjetavanja i gušenja slobodne reči i delovanja u javnom interesu", navodi se u najavi.
 
Na tribini će učestvovati aktivisti i građani Marija Prijić Sladić, Dragana Arsić, Petar Živanović, Brajan Brković, kao i Miran Pogačar.
 
Razgovor će voditi predstavnica Ekološkog fronta Novi Sad Marijana Mutavčieva.
Oni naglašavaju kako u ovom razgovoru žele da se osvrnu na zajednička dugogodišnja iskustva kako fizičkog nasilja, tako i SLAPP tužbi, medijskog linča i pritisaka.
 
Tribina počinje u 18.30 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".