Diskusija i projekcija filma "Drveće pleše" danas u Šodroš survivor kampu

Diskusija "Umetnost, aktivizam, ekologija", kao i projekcija filma "Drveće pleše", održaće se danas, 4. avgusta, u Šodroš survivor kampu.
Diskusija i projekcija filma "Drveće pleše" danas u Šodroš survivor kampu
Foto: 021.rs
Prvo će se održati diskusija sa pozorišnom trupom DAH Teatra iz Beograda o umetnosti, aktivizmu i ekologiji, a razgovor će voditi Marko Oljača.
Posle ove diskusije, održaće se i projekcija dokumentarnog filma "Drveće pleše" reditelja Strahinje Savića.
Projekat "Drveće pleše" istražuje pitanje šta umetnici mogu da urade kao odgovor na jednu od najvećih kriza sa kojom se suočavamo - krizom opstanka zdrave životne sredine čiji su direktni simptomi klimatske promene u velikoj meri izazvane i nekontrolisanom sečom drveća. 
 
U okviru projekta plesno-pozorišna predstava na otvorenom "Drveće pleše" bavi se važnošću očuvanja drveća, dok digitalna platforma, veb stranica kao i film o projektu, nude uključivanje zainteresovanih u bavljenje ovim problemom.
 
Rad DAH Teatra temelji se na divajzing (devising) pozorišnoj formi (metodologiji), a predstave i projekti su rezultat dugotrajnog procesa. Oni stvaraju predstave sa vizijom o kreiranju nenasilnog i tolerantnog društva. 
 
DAH Teatar okrenut je ka neprestanoj razmeni znanja, iskustva i ideja među umetnicima i učesnicima iz različitih pozorišnih i nacionalnih tradicija. 
Diskusija će početi u 19.30 časova, dok projekcija filma počinje u 20.30 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič