Hala dva: Početak oktobra uz "Hladno pivo"

U Hali 2 Novosadskog sajma, 8. oktobra, nastupiće kultni zagrebački rok sastav "Hladno pivo" koji već više od tri decenije spada među najpopularnije grupe ne samo u Hrvatskoj, već u čitavom regionu.

Obeležavajući tri i po decenije rada, Kekin i ekipa održaće koncert u Novom Sadu u okviru ovogodišnje turneje "35 za 35".

Tri decenije od izlaska prvog albuma ostaju prepoznatljivi, upečatljivi, ali i dragi publici zbog beskompromisnosti, iskrenih i upečatljivih stihova u kojima nema mesta kalkulaciji. Takođe, svojstveno im je i zadržavanje stare publike i njihovo zajedničko sazrevanje, ali i pridobijanje novih poštovalaca rokenrol muzike koji danas, u 21. veku, odrastaju uz muziku i tekstove Hladnog piva.

"Ono što možemo da očekujemo je energičan, iskren i veliki spektakl koji će sigurno ostati upamćen kao jedan od najvažnijih koncerata Hladnog piva u našem gradu o kojem će se pričati mnogo posle samog događaja. Pesme 'Jednim osmijehom', 'Pitala si me', 'Ne volim te', 'Ezoterija', 'Biološki sat', samo su neki od hitova koji su pokazali da rok muzika nije isključivo stvar 20. veka, nego da se definitivno tiče i današnjeg vremena u kojem živimo i da će ih publika i to veče sa uživanjem slušati i pevati", navode organizatori.
 
Sve je počelo 1987. godine, u zapadnom zagrebačkom predgrađu Gajnice, kada su se okupila četiri prijatelja Mile Kekin, Suba, Tedi i Zoki. Prvi javni nastup dogodio se sledeće godine, koja se i uzima za godinu početka njihovog postojanja.
 
Godine 1992, sastav "Hladno pivo" nastupio je kao predgrupa legendarnog sastava KUD Idijoti, a godinu dana kasnije izdali su prvi album, "Džinovski". I dan danas, svaki koncert "Hladnog piva" završava se pesmom KUD Idijota "Kad sunce opet zađe". Dve godine kasnije, bili su predgrupa grupi Ramones u Domu sportova na Trešnjevci.
 
Dokaz da su Novosađani i Novosađanke veliki fanovi jeste i činjenica da su nastupali već ove godine, a koncert koji nas čeka u oktobru svakako će biti poseban kao i uvek kada je "Hladno pivo" u pitanju.
 
Ulaznice možete pronaći na svim Gigstix prodajnim mestima.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".