Tamburica fest od četvrtka do nedelje na Trgu slobode

Ovogodišnji 15. Tamburica fest održaće se od četvrtka, 18. avgusta, do nedelje, 21. avgusta, na Trgu slobode u Novom Sadu.
Tamburica fest od četvrtka do nedelje na Trgu slobode
Foto: 021.rs
Festivalski program ove godine čine "Tamburaška Mondovizija", kafanske tamburaške večeri, revija mladih tamburaša, koncert ansambla "Johan Štraus" iz Linca i mnogi drugi nastupi.
 
Prve večeri će se održati premijera dugometražnog dokumentarnog filma Tamburica festa "Zaustavite Dunav i skazaljke stare" koji je režirao turski režiser prof. Sali Salini. 
 
"Moje iskreno mišljenje je da će ova stvar biti dosta veća od filma, da će ovo biti, kako kaže jedna stara reč - amanet. Ostavićemo nešto jako bitno za Vojvodinu za naredne generacije jer postoje jako bitni ljudi koji pričaju u ovom filmu o tamburici i tamburaškoj muzici u Vojvodini i generalno", kaže režiser Sali Salini.
 
Nastup Tamburaške filharmonije održaće se prvi put na svetu poslednjeg dana festivala u nedelju, 21. avgusta, a filharmoniju čini preko 200 umetnika.
 
"Specifičnost ovog projekta jeste što je u Tamburašku filharmoniju uključeno oko 150 izvođača na tamburi iz 11 država, kao i 10 udaraljki iz simfonijskog orkestra i mešoviti višeglasni hor od pedeset članova. Znači, produkciju će na sceni da čini preko 200 ljudi", naglašava urednik festivala Danilo Ninković.
Tokom festivala će trajati i retrospektivna izložba fotografija festivala "Tamburica fest" koja prikazuje hronološki razvoj festivala od Deronja do Novog Sada, a izložba če biti otvorena za sve zainteresovane u izložbenom prostoru Info centra Turističke organizacije Novog Sada.
 
Ceo program Tamburica festa možete da pogledate OVDE.
  • Шоми

    19.08.2022 15:57
    Nikad gori program i mesto odrzavanje festivala.
    Vratite festival u Deronje!
  • Banderaš

    16.08.2022 21:41
    @X
    @X Ovaj narod ne može da živi bez prašine,blata i fekalija u pijaćoj vodi. Jer,da narodu smeta prašina ili fekalije koje piju,narod bi se pobunio i napravio pristojnu,pravnu državu gde se pismenost,dostojanstvo i kultura nalaze na prvom mestu u njihovim karakterima. Ovako sa ovim,ovakvim narodom-svaka normalna ljudska pojava bi im poremetila "normalan život".
  • X

    16.08.2022 15:31
    X
    A gde ce to odrzavati na gradilistu sa prasinom?! Nije vise nikom ni do Tamburice ni festa!!! Upalio se narod zbog,nemastine i bice Tambure po ......?!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič