Otvorena izložba "Krovovi grada" u Galeriji "Forma"

Izložba "Krovovi grada" može se pogledati u Galeriji "Forma", u Ulici Ilije Ognjanovića 3.
Autori izložbe su Nataša Stojanović Beronja, Lidija Ramač, Iren Bekonj Oltvanji, Daniela Gibanica i Dunja Beronja.
"Slike krovova svog grada pretačemo u oslikane, otkane i izvajane kompozicije geometrijske forme linearnog ritma jasnih kontura i boja. Potezi četkicom na platnu, satkano predivo i izvajani  elementi dočaravaju slike krovova grada", navode Stojanović Beronja i Ramač u katalogu izložbe.
Nataša Stojanović Beronja je rođena 1961. godine, a kao autorka dizajna ručno tkanog tekstila za odevanje i opremanje enterijera je izradila mnoge projekte različitim tehnikama tkanja.
 
Lidija Ramač je rođena 1965. godine, a njena oblast umetničkog delovanja su slikani tekstil na svili i pamuku, modna kreatorka i kostimografkinja.
 
Iren Bekonj Oltvanji je rođena 1943. godine, a aktivno se bavi oslikavanjem svile i tekstila od sedamdesetih godina prošlog veka.
 
Autorka Danijela Gibanica je rođena 1965. godine i bavi se dizajnom i izradom tkanog tekstila.
 
Dunja Beronja je najmlađa autorka ove postave, a samostalno stiče neformalno obrazovanje i znanja koja primenjuje na polju dizajna i izrade nakida od prirodnih i savremenih materijala.

Ova izložba se može pogledati do nedelje, 11. septembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič