Festival "Uhvati film" od 12. oktobra u Novom Sadu

Ovogodišnji festival "Uhvati film", koji će se održati od 12. do 16. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada, publici će premijerno prikazati 29 kratkometražnih filmova na temu invalidnosti.
Na ovom međunarodnom festivalu biće prikazani filmovi iz 18 država sveta, a koji prenose poruke ljubavi, prihvatanja, ravnopravnosti i aktivizma. 
Filmovi su izabrani od strane stručne selekcije, preko javnog konkursa, na koji se prijavilo ukupno 347 filmova.
Od ove godine će festival raditi u saradnji sa Evropskom filmskom akademijom. Ova organizacija je iz Berlina i okuplja najbolje filmske delatnike, filmske festivale i organizacije iz Evrope. 
 
Filmska akademija, pored toga što okuplja najbolje filmske radnike, poznata je i po godišnjoj dodeli nagrada najboljima iz evropske filmske industrije u više kategorija - European film academy award, popularno nazvano i Evropski Oskar.
 
"Uhvati film" je jedini regionalni filmski festival o invalidnosti. Već dvadesetu godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa.

Održava se sa jedinstvenim ciljem, a to je informisanje javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".