Otvaranje izložbe "Slike za poneti" Joškina Šiljana 6. septembra u Fabrici

Izložba slika Joškina Šiljana "Slike za poneti" biće otvorena u sklopu Bunker Festa u utorak, 6. septembra u SKCNS Fabrici.
Urednik programa SKCNS Jovan Gvero kaže da Šiljanov rad potvrđuje moto Bunker festa, a to je da je on jedan od utočišta odbrane i poslednjih dana književnosti i umetnosti.
"Još dok smo diskutovali o strategiji 'Severnog bunkera' podjednako smo tretirali tekstualni, vizuelni, čak i zvučni doživljaj, koji želimo podeliti s potencijalnim konzumentima. Vizuelni umetnici, dizajneri s kojima smo sarađivali, pažljivo su slušali naše ideje i uredno isporučivali još bolji rezultat od zamišljenog. Ovogodišnji vizual koji nam priređuje Joškin Šiljan, biće dugo u sećanju i sasvim primeren iskušenjima koja nas, bunkeraše, očekuju u nadolazećim  vremenima", kaže Gvero.
Slikarka i profesorka na Akademiji umetnosti u Novom Sadu Bosiljka Zirojević Lečić smatra je snažna potreba za likovnim izražavanjem Šiljanova igra, a da njegovi likovi upućuju na višeznačne poruke, ispisane specifičnim autorskim rukopisom, a slovni znaci čine bitan deo likovnog rešenja.
 
"Joškin Šiljan je slobodan čovek, a slobodan čovek je umetnik, stvaralac koji kreira/gradi bez ograničenja i zadrške. Izvan ustaljenih konvencija i modela Joškin je stvorio i sebe i svoju sopstvenu igru, stvorio je sopstvenu planetu", kaže ona.
 
 
Joškin Šiljan je rođen 1953. godine, a trenutno živi i radi u Grdelici. Pripada generaciji umetnika, koji se na domaćoj umetničkoj sceni formiraju devedesetih godina prošlog veka. Njegovi radovi nalaze se u značajnim muzejskim i privatnim kolekcijama.
Otvaranje počinje od 20 časova.
 
Posetioci će ovu postavku moći da pogledaju do 16. septembra, svakog dana od 9 do 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič