Koncert kamernog ansambla "Universo" u subotu u Galeriji Matice srpske

Koncert kamernog ansambla "Universo" održaće se u subotu, 3. septembra, u Galeriji Matice srpske, a povodom obeležavanja Evropskog dana jevrejske kulture.
Koncert kamernog ansambla "Universo" u subotu u Galeriji Matice srpske
Foto: 021.rs
Ansambl se sastoji od flautistkinje Marije Vasić, Sandre Katić i Ksenije Mijatović Korom, kao i pijanistkinje Dine Šuklar Vizeki.
Ideja vodilja u kreiranju programa za ovaj koncert bila je da se publici predstave različiti instrumenti iz porodice flauta upotpunjene klavirskim zvukom.
"Želele smo da istaknemo mogućnosti upotrebe i specifičnosti boje zvuka pikolo flaute i alt flaute u kamernim ansamblima različitih kombinacija. Stoga program čine atraktivne kombinacije autora 20. i 21. veka, a dela su odabrana tako da jedna drugima kontrastiraju kombinacijama zastupljenih instrumenata i sveukupnim muzičkim jezikom", navode umetnice.
 
Koncert organizuju Opera Srpskog narodnog pozorišta i Galerija Matice srpske u saradnji sa Jevrejskom opštinom u Novom Sadu.
 
Ulaz je besplatan, a počinje u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič