Koncerti "Holland Baroque", ansambla "Violint" i radionice tokom vikenda širom grada

Koncert orkestra "Holland Baroque" iz Amsterdama, zajedno sa domaćim baroknim umetnicima održaće se u subotu, 17. septembra, u Katedrali.
Koncerti "Holland Baroque", ansambla "Violint" i radionice tokom vikenda širom grada
Foto: 021.rs
Ovaj događaj se ovija u okviru trećeg izdanja serije koncerata "Evropa u gostima 2022".
Ansambl "Holland Baroque" predvode sestre bliznakinje, čembalistkinja Tineke Stenbrink i violinistkinja Judit Stenbrink. 
Na početku koncerta nastupiće gudački ansambl "Violint" sa Telemanovom simfonijom. Ansambl je sačinjen od najboljih studenata violine iz Srbije.
 
Holandski barokni ansambl će izvoditi program "Telemann Polonoise" koji vodi slušaoca na zamišljeno putovanje u divlju prirodu, obronke i živopisne seoske taverne barokne istočne Evrope.
 
Koncert počinje u 19 časova.
 
Osim koncertnih, planirane su i edukativne radionica i predavanja koja će se održavati u subotu i nedelju, 17. i 18. septembra, u Kulturnom centru Novog Sada.
 
U nedelju će nastupiti i gudački ansambl "Violint" sa solistima u Kulturnoj stanici Eđšeg od 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič