Festival "Biserna grana" od četvrtka do subote u Futogu

Festival narodnih nošnji, nakita i oglavlja "Biserna grana" održaće se od četvrtka do subote, od 29. septembra do 1. oktobra, u Futogu.
Ovaj festival u fokus stavlja materijalno folklorno blago, sa ciljem da ukaže na značaj očuvanja folklornog nasleđa.
Biće priređena i i revija nošnji na kojoj će se predstaviti gosti iz zemlje i regiona, defile učesnika, promocija monografije, izložba fotografija, kao i koncert gostiju Festivala.
Počinje u četvrtak promocijom monografije i izložbom fotografija "Od Ljubanišča do Debor" Ljupča Milošeskog iz Makedonije. Otvaranje izložbe je u 19 časova u Galeriji KC "Mladost" u Futogu.
 
U petak će se doržati koncert "Stade se biser zlatom nizati" na kom će nastupati KUD "Sedmica" iz Ugrinovaca, KUD "Lipa" iz Semeljaca iz Hrvatske i Ansambl narodnih pesama i igara KC "Mladost" Futog. Koncert počinje u 19 časova u pozorištu ovog kulturnog centra.
 
U subotu će od 16 časova defile učesnika Festivala krenuti sa platoa Kulturnog centra do Poljoprivredne škole u Futogu, gde će od 19 časova biti priređena revija nošnji "Gledam ja, životu se raduju" na kojoj će nošnju svoga kraja predstaviti gosti iz zemlje i regiona.
 
Festival organizuje Kulturni centar "Mladost" u Futogu, po petnaesti put, a ulaz na sve programe je besplatan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič