Sređivanja parka, izložba, crtanje murala, radionice i promocija knjige sutra na Novom naselju

Novo kulturno naselje u petak 30. septembra od 12 časova prirediće bogat program - u pitanju je celodnevni događaj koji podrazumeva niz aktivnosti, namenjenih svim uzrastima.
Akcija sređivanja parka, zajedničko sađenje biljaka u novoj bašti, izložba, crtanje murala, radionice i promocija knjige osvežiće ovaj petak na Naselju.
Lokacija je park "Među brezama" u ulici Bate Brkića 24 sa dvorišne strane.
U 12 časova, komšije će moći da se priključe radnoj akciji čišćenja parka, lakiranja i popravke mobilijara, ulepšavanja novopostavljenih žardinjera od prošlog vikenda, kao i sadnje novih biljaka.
 
Nakon radne akcije, od 14 časova, komšije će imati priliku da prisustvuju otvaranju izložbe "Ispred izloga", umetnice Milice Surutke u prodavnici Delfin koja se nalazi u Bate Brkića
24, sa bočne strane. Promotivnim materijalima kroz ilustracije, kolaže, filmove i zvučne zapise umetnica govori o generaciji srednjih godina i njihovom prihvatanju uloge preduzetnika i izazova koje ovaj posao donosi. Kroz umetnički izraz umetnica pokušava da promeni kontekst reklamnih sadržaja i utiče na poboljšanje poslovanja male lokalne prodavnice u kojoj posluje jedna novonaseljska porodica.
 
Od 15 časova prisustvovaćemo iscrtavanju murala u bašti na adresi Bate Brkića 26 sa dvorišne strane, za koji je zadužena umetnica Shara nakon čega će biti otvorena izložba dečijih radova dece iz komšiluka nastalih na radionicama ozelenjavanja u bašti.
 
Promocija "Brevijara ulica Novog naselja" zakazana je za 17 časova na istoj lokaciji, na Binaciklu - objektu postavljenom prošle godine koji predstavlja binu i parking za bicikle. Brevijar obuhvata ukupno 43 ulice na potezu istok-zapad između Bulevara Evrope i Veterničke rampe i sever-jug između Bulevara Vojvode Stepe i Futoškog puta.
 
Uz naziv svake ulice postoji i biografija ličnosti i njen portret ili objašnjenje pojma po kojem je ulica dobila ime. Brevijar ulica Novog naselja, jeste prvi pokušaj aktivista iz Novog kulturnog naselja da istorijski istraži jedan deo Novog Sada, građenog u drugoj polovini XX veka, sa posebnim osvrtom na nazive, koji su u tom periodu davani novosagrađenim ulicama. Primerci brevijara, biće podeljeni prisutnima na promociji.
 
Novo kulturno naselje je u sklopu inicijative za osnivanje Kulturnog centra Novo naselje od 2014. do danas aktiviralo i oživelo brojne javne prostore ovog dela Novog Sada.
Na taj način, kreiran je svojevrsni i autentični prostor kulture na otvorenom. U okviru ove inicijative udruženje je uspešno realizovalo 18 festivala i značajan broj edukatvnih, umetničkih i kulturnih projekata na lokalnom i međunarodnom nivou.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič