Internacionalni operski dani od subote u Subotici i Novom Sadu

Velikim operskim koncertom "Muzički mostovi" u subotu, 8. oktobra, počeće prvi "Internacionalni operski dani" u organizaciji Srpskog narodnog pozorišta (SNP), saopšteno je danas iz te kuće.
Kako se navodi, pored najboljih pevača regiona, solista opera iz Sarajeva, Osijeka, Skoplja, Varne i Novog Sada, na subotičkoj sceni "Jadran", pod dirigentskom palicom direktora Opere Hong Kong, maestra Elia Orčuola, publika će biti u prilici da čuje najlepše arije italijanskog i francuskog repertoara kompozitora Verdija, Rosinija, Bizea, Pučinija.
Direktorka Opere SNP-a Sandra Milankov rekla je da je cilj Internacionalnih operskih dana da se kreira platforma za buduće saradnje, razmene, koprodukcije, zajedničke projekte sa operskim kućama - ne samo u regionu ili Evropi, nego i internacionalno.
"Veoma nam je bitno da skrenemo fokus na operske kuće na Balkanu i da omogućimo našim umetnicima da gostuju i istovremeno da ugostimo i umetnike drugih operskih kuća kod nas u SNP-u", objasnila je Milankov.
 
Uz soliste SNP-a, Mariju Jelić, Stevana Karanca i Višnju Radosav, na koncertu će nastupiti i sopran Aida Čorbadžić, tenor Djordji Čučkovski, bariton Igor Krišto i bariton Plamen Dimitrov, pod dirigentskom palicom Elia Orčuola.
 
"Na prvim Internacionalnim operskim danima koji će se nakon gala koncerta u Subotici, nastaviti okruglim stolom u Srpskom narodnom pozorištu, prisustvovaće preko 20 upravnika, operskih direktora, agenta, reditelja, kritičara, kompozitora i muzikologa iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rumunije, Bugarske, Albanije, Nemačke i Italije", dodala je Sandra Milankov.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".