Hologramska projekcija "Impulsi Dunava" u utorak u Fabrici

Hologramska projekcija "Impulsi Dunava" umetnice Tijane Jevrić prikazaće se u utorak, 18. oktobra u SKCNS Fabrika.
Hologramska projekcija "Impulsi Dunava" u utorak u Fabrici
Foto: 021.rs
Ova projekcija predstavlja zvučnu eko-mapu Dunava, a u formi audio-vizuelne instalacije u prostoru u kojoj se korisnik, putujući kroz različite lokacije na obali reke, blisko upoznaje sa ambijentom i prostorom.
Umetnica izdvaja najupečatljivije i ekološko-biološki najraznovrsnije lokacije na obali Dunava, a materijal koji se korisni su originalni zvučni zapisi koji se transformišu u vizuelno iskustvo, odnosno grafičke prikaze talasa vode.
Postvaljaju se pitanja o tome šta mi kao ljudi ostavljamo iza sebe u savremenom dobu, da li su to zabeleženi algoritmi naših kretanja, komunikacije, aktivnosti i osećanja, kao i da li je to naša zadužbina ili zaostavština.
 
Tijana Jevrić je multimedijalna umetnica čiji je rad baziran na istraživanju sve jačeg uticaja medijske kulture kao proizvođača društvene "stvarnosti" i samosvesti.
 
Projekcija počinje od 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič