Koncert pijanistkinje Gabriele Smart u ponedeljak u Gradskoj kući

Koncert australijske pijanistkinje Gabriele Smart održaće se u ponedeljak, 31. oktobra, u Gradskoj kući.
Koncert pijanistkinje Gabriele Smart u ponedeljak u Gradskoj kući
Foto: 021.rs
Pijanistkinja će izvesti novo delo za klavir i elektroniku australijskog kompozitora Konstantina Kukiasa pod nazivom "Primordijalan - Putovanje kroz vreme ka prvom znaku života na zemlji".
"Primordijalan" predstavlja jedinstven spoj nauke i zvuka.
Gabriela Smart je međunarodno priznata i nagrađivana pijanistkinja - specijalistkinja za klasičnu i novu muziku.
 
Konstantin Kukias je tasmanijski kompozitor i operski režiser grčkog porekla, živi u Amsterdamu, a koosnivač i umetnički direktor IHOS muzičkog teatra i opere koji je osnovan 1990. godine u glavnom gradu Tasmanije Hobartu. Njegova dela obuhvataju širok žanrovski spektar, od teatarskih i operskih dela većih razmera do pokretnih instalacija.
 
Koncert počinje u 20 časova, a ulaz je slobodan.
  • Ivana

    01.11.2022 08:24
    Hvala Gabrieli i Konstantinu na izuzetno zanimljivom koncertu, nazalost pred vrlo malo publike. Gabriela je vrhunski pijanista, a Konstantin kompozitor izuzetne imaginacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič