Ulice protiv fašizma '22 u Crnoj kući: Razgovor sa Dubravkom Stojanović i koncerti bendova

Ulice protiv fašizma '22 održaće se u subotu, 5. novembra, u Crnoj kući.

Međunarodni Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, 9. novembar, obeležava se širom sveta, kao dan sećanja na "Kristalnu noć", u kojoj je počeo veliki progon Jevreja u Nemačkoj.

Nasilje koje se dogodilo na nemačkim ulicama i trgovima, 9. novembra 1938. godine, označilo je početak organizovanog i javno podržanog progona Jevreja koji je završen ubistvom šest miliona nedužnih muškaraca, žena i dece.

Program ove godine počinje u 19 časova, razgovorom sa prof. dr Dubravkom Stojanović, a tema će biti falsifikovanje istorije i sećanje na Drugi svetski rat.
 
Od 21 čas organizuje se koktel žurka uz koncerte bendova Ponor iz Zagreba, Mižerija iz Zadra, Vršnjačko nasilje iz Novog Sada i Smrt razuma iz Panonije.
 
"Ponesite i zimsku odeću koja vam ne treba i konzerviranu hranu - vaše malo nekom je mnogo", poručuju organizatori.
 
Ulaz se naplaćuje 800 dinara, a kako kaže, sve ide u dobru svrhu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič