Predavanje o karikaturi kao medijskom izrazu u četvrtak na Filozofskom fakultetu

Predavanje Pal Lephafta o karikaturi kao medijskom izrazu održaće se u četvrtak, 10. novembra u Kino-sali Filozofskog fakulteta.
Predavanje o karikaturi kao medijskom izrazu u četvrtak na Filozofskom fakultetu
Foto: 021.rs
Predavanje će se održati se u okviru serije predavanja "Media Talks" koji se održava svakog četvrtka tokom novembra na Filozofskom fakultetu.
Lephaft će na svom predavanju dati poseban osvrt na komunikaciju sa zajednicom Mađara i kontekstualizaciji u široj javnosti.
On je svoju prvu karikaturu objavio 1973. godine u listu "Mađar-So", a smatra su su svi karikaturisti tada mislili da ovaj oblik može biti suštinski deo javnog govora i nezaobilazni vid društvene komunikacije.
 
"Danas mislim da je javni govor i društvena komunikacija u jako lošem stanju, i u odnosu na to davno vreme moja uloga karikaturiste je minorna. Danas teško mogu da nađem mesto gde mogu da objavim tolerantnu kritiku našeg društva ili stanja u kojem se društvo nalazi", poručuje Lephaft.
 
Predavanje počinje u 15 časova.
 
U drugoj polovini novembra će se govoriti o saradnji manjinskih i većinskih medija o kojima će govoriti Gvin Nisen iz Danske (17. novembra), kao i o manjinskim medijskim i javnim servisima o kojima će govoriti Marija Arnautović iz Bosne i Hercegovine (24. novembra).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".