Promocija romana "Kukavičke junačke pesme" Milana Todorova danas u Bulevar Books-u

Promocija romana "Kukavičke junačke pesme" Milana Todorova održaće se danas, 29. novembra, u Bulevar Books-u.

Osim autora, u razgovoru učestvuju književna kritičarka Jelena Marićević Balać i glavni urednik Arhipelaga Gojko Božović.

Glavni junak novog romana Milana Todorova je radijski novinar koji po ulicama, trgovima i senovitim prostorima Novog Sada i Petrovaradina oblikuje uzbudljivu ličnu intimnu istoriju i intimnu istoriju ovih mesta.
 
Smešten u savremeni trenutak, roman Kukavičke junačke pesme razapet je između unutrašnjih i spoljnih prostora, sobe i grada, intime i društva, svakodnevice i unutrašnjih previranja glavnog junaka, onoga što junak sanja i onoga što mu se uistinu događa.
Romansijer i pripovedač Milan Todorov pre romana "Kukavičke junačke pesme" objavio je četiri romana i pet knjiga priča. Piščevi najpoznatiji romani su "Ne mogu svi da umru leti", "Lek protiv smrti", "Redosled jednostavnih stvari" i "Pristanište", dok su od knjiga priča najpoznatije "Ne mogu ovde da dočekam jutro" i "Telefonski imenik mrtvih pretplatnika". 
 
Za knjigu priča "Telefonski imenik mrtvih" pretplatnika Todorov je dobio Nagradu Društva književnika Vojvodine za knjigu godine (2019). Živi i radi u Petrovaradinu.
 
Promocija će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič