Konferencija o novinarstvu u Vojvodini u međuratnom periodu danas u Bulevar Books-u

Konferencija posvećena novinarstvu u Vojvodini između dva rata održaće se danas, 30. novembra, u Bulevar Books-u.
Konferencija o novinarstvu u Vojvodini u međuratnom periodu danas u Bulevar Books-u
Foto: Pixabay

U periodu između dva svetska rata Vojvodina je bila značajan centar srpske štampe. Iako su nakon Velikog rata primat preuzeli prestonički listovi Politika, Vreme, Pravda, i u Novom Sadu se razvijala dnevna štampa, formirala su se novinarska udruženja i nastali su prvi tabloidi koji su pisali o brojnim aferama iz tog vremena.

Na konferenciji će biti reči o tome koliko je bilo medija u Vojvodini između dva rata, kako su izgledali politički, policijski, ženski, humoristički, kao i mediji na jezicima nacionalnih manjina. 

Na konferenciji će govoriti profesori Filozofskog fakulteta dr Vladimir Barović i dr Slobodan Bjelica, kao i profesor Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku u Subotici dr Ferenc Nemet.
 
Prisustvo je potrebno potvrditi na mejl uns.dnv@gmail.com.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič