Izložba plakata "Tolerancija" u subotu na Železničkoj stanici

Otvaranje izložbe plakata "Tolerancija" održaće se u subotu, 10. decembra u prostoru Železničke stanice u Novom Sadu (gornji nivo).
Izložba plakata "Tolerancija" u subotu na Železničkoj stanici
Foto: 021.rs
Autor izložbe je grafički dizajner i ilustrator iz Njujorka Mirko Ilić.
 
Na otvaranju izložbe govoriće ministar za ljudska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, član Gradskog veća za kulturu i informisanje Dalibor Rožić, kao i autori plakata Duško Petričić i Stefan Gajić.
Na izložbi će biti predstavljeno 28 plakata najuticajnijih savremenih grafičkih dizajnera iz celog sveta koji su se odazvali pozivu autora da kreiraju plakate na temu tolerancije, sa zadatkom da plakati sadrže reč tolerancija ispisanu na njihovom maternjem jeziku.
 
Suština projekta jeste prezentacija izložbe u javnim prostorima, na ulicama i trgovima sa idejom da bude dostupna svim građanima, kako bi se ukazalo na značaj poštovanja prava i dostojanstva svakog pojedinca.
 
Otvaranje izložbe je u 17 časova.
  • Pitam za druga

    11.12.2022 13:54
    Hoće li biti izložene popularne parole o "dođošima" tipa "vratite se odakle ste došli" i ostale kojima se diče "tolerantni" Novosađani?
  • Mrrrrk

    10.12.2022 12:30
    I treba da bude tema tolerancija. Sta im sve tolerisemo I kako su odradili fuserajsko ovu stanicu,treba debela tolerancija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".