Prvi Karlovački buvljak u nedelju u Sremskim Karlovcima: U ponudi antikviteti, figurice i odeća

Prvi Karlovački buvljak održaće se u nedelju, 15. januara, u centru Sremskih Karlovaca.
Prvi Karlovački buvljak u nedelju u Sremskim Karlovcima: U ponudi antikviteti, figurice i odeća
Foto: 021.rs
Posetioci će moći da nađu stare, odnosno antikvarne stvari, figurice i odeću, a hrana i piće se neće prodavati.
Buvljak će se održati u bašti gostione "Kod četiri lava" od 10 časova, a tezge se neće naplaćivati.
U slučaju lošeg vremena, događaj će biti odložen.
  • Jasna

    15.01.2023 08:01
    Buvljak ili antikvarnica
    Da se razumemo, ovo je P R I V A T N I događaj i organizuje se zbog privatnih interesa, kako kafane, gde je i mesto održavanja događaja (jer se od izlagača traži da naruče neko piće iz kafane, naravno po kafanskoj ceni, koja uopšte nije mala), tako i grupe građana - organizatora, koji svakako da imaju i neki materijalni interes da se tako nešto organizuje u našem mestu. I o tome ne bih više pričala...

    Bilo kako bilo, inicijativa nije loša, ali da ne "trčimo pred rudu" i da se unapred ne oduševljavamo preterano, jer vreme će pokazati...

    Ono što je meni lično zasmetalo je činjenica da organizatori tog "Buvljaka" određuju šta će se tačno moći prodavati na tim tezgama - stolovima, u toj kafani.
    Naravno, pravila treba da postoje i da se poštuju, ali onda treba biti jasan i nedvosmislen, i otvoreno reći da je reč o antikvarnoj pijaci (interes organizatora), a ne o klasičnoj buvljoj pijaci, kao što je novosadski Najlon, na primer, gde se može prodavati bukvalno sve...

    Lično mislim da će ovaj karlovački "Buvljak" biti sasvim bleda senka čuvenog novosadskog Najlona, kojem nema premca u Novom Sadu i okolini.
  • Sajam Antikviteta

    14.01.2023 23:22
    Ime mnogo znaci
    Da se razumemo odmah, ne hejtujem, super je da se organizuje, svaka cast organizatorima! Neka bude kako odluci vecina, ali evo predlog - mozda ne bi bilo lose da se organizuje glasanje za najbolje ime za ovaj dogadjaj ove inicijalne godine na primer?

    Npr. da se ne zove "buvljak" vec da mu ime bude vise u duhu SrK, recimo Antikvitarijum, Sajam Antikviteta pa da moze da se siri i raste u buducnosti... Ne znam.. "buvljak" mi je vec vidjen sto puta i nedostojan Sremskih Karlovaca, podseca me na "Najlon" samo karlovacka copy/paste opcija :)

    Ajde da se pomerimo od buva i blata vec jednom molim vas. Sve sami buvljaci i razne "-ijade" na sve strane, dajte da budemo originalni kao i uvek sto smo u SrK i da postavimo neke standarde ;) A bilo bi i zabavno imati takvo "kumovsko" takmicenje pa nadenuti neko dobro, interesantno ime.

    Nemojte da me kudite i osudjujete odmah, ovo je zaista dobronameran predlog, pa mozda neko od organizatora procita pa im se dopadne predlog ;) eto toliko od mene :)

    Jos jednom, svaka cast na organizovanju, pa kako god ga zvali ;)
    pozzz svima, vidimo se na dogadjaju ;)
  • Živan

    13.01.2023 00:58
    Sajam
    U Novom Sadu se već redovno svakog meseca održava Sajam starina u Kineskoj četvrti kod Limanskpg parka. Organizacija za pohvalu. Ovo u Karlovcima obećava, samo napred!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič