Projekcija filma o Urošu Prediću u ponedeljak u Galeriji Matice srpske

Projekcija filma "Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti" održaće se u ponedeljak, 23. januara u Galeriji Matice srpske.
U velikoj sali Save Tekelije u Galeriji Matice srpske biće upriličeno premijerno prikazivanje dokumentarnog filma o Urošu Prediću pod istim nazivom kao i aktuelna izložba "Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti", autora Blaža Popovića. 
Ovo je njegov drugi film posvećen izložbi, životu i delu Uroša Predića, nakon prvog realizovanog pod nazivom "Nezavršeno stoleće" koji se stalno emituje u okviru izložbe. 
U dokumentarnom filmu, pored ostalih, učestvuju i sagovornici dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske, autori izložbe dr Snežana Mišić, muzejska savetnica, i prof. dr Igor Borozan, istoričar umetnosti, kao i poznati glumac Radoje Čupić, koji tumači lik čuvenog slikara. Oni će se zajedno sa autorom Blažom Popovićem obratiti prisutnima i predstaviti najvažnije činjenice koje su bile važne za nastanak filma. 
 
Projekcija filma u ponedeljak počeće u 18 časova.
 
Uskoro se očekuje emitovanje ukupno tri filma na Radio-televiziji Vojvodine kada će gledaoci moći da pogledaju i raniji film "Nezavršeno stoleće", ali i prvi film istog autora nastao 2022. godine u okviru izložbe "Migracije u umetnosti. Umetnost migracija", posvećen slici "Seoba Srba" autora Paje Jovanovića.
 
Povodom 70 godina od smrti Uroša Predića, 11. februara će se na Radiju-televizije Vojvodine emitovati film "Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič