Koncert "Na balu u Novom Sadu" u sredu u Gradskoj koncertnoj dvorani

Koncert "Na balu u Novom Sadu" održaće se u sredu, 1. februara, u Gradskoj koncertnoj dvorani, a povodom Dana grada.
U jednočasovnom programu čuće se numere velikana kao što su Johan Štraus, Čajkovski, Korsakov, Verdi, Pučini i mnogi drugi značajni evropski kompozitori.
Nastupiće gudački orkestar sastavljen od gudača iz Simfonijskog orkestra RTS i filharmonije iz Beograda. Orkestru će se pridružiti i operska solistkinja Zorica Belić.
"Naslov 'Na balu u Novom Sadu' muzička je posveta i umetnička reminiscencija istorijskog nezaboravanog čina, daha istorije, inspiracije, slobode našeg grada koji je 1. februara 1748. godine proglašen slobodnim kraljevskim gradom, 'Poveljom slobodnog kraljevskog grada' carice Marije Terezije, od kada će utvrđivati svoj duh slobode, poštovanja različitosti, višejezičnosti, prepoznatljive kulture i umetnosti", navode u organizaciji ovog događaja.
 
Koncert će početi u 20 časova.
  • Neki

    30.01.2023 22:28
    Zapamtite!
    Poveljom slobodnog kraljevskog grada' carice Marije Terezije, od kada će utvrđivati svoj duh slobode, poštovanja različitosti, višejezičnosti, prepoznatljive kulture i umetnosti"
    Ali dobro zapamtite!
    I mislite malo o tome!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič