Izložba "Horizonti" Lazara Piljojčića u galeriji Prometej

Prva samostalna izložba novosadskog umetnika Lazara Piljojčića "Horizonti" biće otvorena u petak, 31. marta, u galeriji Prometej.
Izložba "Horizonti" mladog i perspektivnog umetnika Lazara Piljojčića odražava umetnikovu osobenu viziju i senzibilitet. Svako platno predstavlja drugačiji trenutak u vremenu, sa hrabrim potezima četkice i bojama koje scene čine živima. 
 
Vešto korišćenje svetla i senke stvara dubinu i dimenzionalnost, privlačeći pažnju posmatrača i uvodeći ih u scenu.

Prikaz umetničkog izraza kroz kombinaciju apstraktne forme i motivacije iz prirode. Slike se fokusiraju na horizonte ledenog mora i neba, pastuozni horizontalni potezi se kosriste kao elementi koji dodaju slojevitost i dubinu slikama.

Horizont kao glavni motiv koji se provlači kroz čitavu seriju slika i predstavlja prelaz između dve površine, a ovde je prikazan kroz apstraktni pristup u kojem se granica između ova dva elementa često stapa i gubi. Korišćenje apstraktnih formi naglašava ideju neprekidnosti i beskonačnosti.
 
Izložba će biti otvorena u petak, 31. marta, u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič