Izložba Jana Husarika "Između jave i sna - Troja i ja" od ponedeljka u Svilari

Memorijalna izložba Jana Husarika "Između jave i sna - Troja i ja" biće otvorena u ponedeljak, 3. aprila, u Kulturnoj stanici Svilara.
Zidove ove kulturne stanice će ispuniti radovi kapitalnih formata iz dva ciklusa - "Žeđ" i "Troja".
Žeđ i nedostatak vode bili su centralni motivi Janovog slikarskog stvaralaštva, a žeđ je podrazumevao kako duhovnu tako i telesnu, žeđ za ljubavlju i srećnijim životom.
Ciklus "Troja" je inspirisan autorovom zanesenošću pronalaskom geografskog lokaliteta Troje, čemu svedoče njegovi radovi mitološke orijentacije koji prikazuju ovaj drevni grad smešten u banatskoj ravnici i padinskim brežuljcima.
 
Jan Husarik rođen je 1942. godine u Padini, a slikarstvom je počeo da se bavi sa 16 godina.
 
Izlagao je na brojnim kolektivnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu, a prvu samostalnu izložbu je imao sa samo 18 godina.
 
Izložba se otvara u 18.30 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".