Autorsko vođenje kroz izložbu "Olga Jevrić - kompozicija i struktura" u četvrtak u MSUV

Autorsko vođenje kroz izložbu "Olga Jevrić - kompozicija i struktura" održaće se u četvrtak, 27. aprila u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
Zainteresovane će kroz izložbu voditi Dejan Vučetić, viši kustos i jedan od autora izložbe.
Predavanje će početi u 18 časova.
"Olga Jevrić - Kompozicija i struktura" naziv je izložbe u organizaciji Srpske akademije nauka i umetnosti, Kuće legata i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine koja je priređena u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, nakon premijerne izložbe održane u Galeriji SANU prošle godine, koja je bila upriličena povodom značajnog jubileja - stogodišnjice rođenja istaknute jugoslovenske i srpske vajarke, akademika i legatora. 
 
U okviru izložbe je predstavljeno oko 80 skulptura, kao i više dokumentarnih filmova, televizijskih intervjua sa umetnicom i drugog video i dokumentarnog materijala.
 
Više informacija o izložbi, koja će biti otvorena do 7. maja ove godine, možete pročitati OVDE.
 
Autori i kustosi izložbe su Žaklina Marković (Srpska akademija nauka i umetnosti), Dejan Vučetić (Kuća legata), kustoskinja iz Muzeja savremene umetnosti Vojvodine Suzana Vuksanović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič