Festival kuglofa od danas u Sremskim Karlovcima

Festival kuglofa održaće se od petka, 26. maja do nedelje, 28. maja u centru Sremskih Karlovaca.
Festival kuglofa od danas u Sremskim Karlovcima
Foto: 021.rs
Kako navode organizatori, kolač kuglof je zauzimao posebno mesto u nemačkoj kuhinji, a nekada je bio i neizostavna poslastica na nedeljnoj trpezi i brend ove opštine.
Upravo zbog toga je glavni događaj na ovom festivalu pravljenje kuglofa, gde stručni žiri ocenjuje i nagrađuje tri najuspešnije pripremljena kolača.
Poslednjeg festivalskog dana, oni koji naprave tri provplasirana kuglofa će ih izrađivati na Izlagalištu, pred publikom, a prema receptu koji je učestvovao i ocenjivanju i osvojio jedno od tri prva mesta.
 
Celodnevna postavka sajamsko-turističkog karaktera obuhvata izlaganje kuglofa, karlovačkih vina i bermeta, začinskog bilja, suvenira, antikviteta, ručnih radova i starih zanatskih proizvoda. 
 
Tokom tri festivalska dana biće organizovane revije narodnih nošnji i odevnih predmeta proizvedenih u tehnici starih zanata, izložbe i druge interesantne aktivacije.
 
Festival će zatvoriti koncert horova DNUK "Kolomejka", HKPD "Jelačić" i hora grčko-srpskog prijateljstva "Irida", koji će se održati u nedelju, 28. maja u 19 časova u Rimokatoličkoj crkvi Svetog Trojstva u Sremskim Karlovcima.
 
Za više detalja o Festivalu pogledajte OVDE.
  • don

    24.05.2023 15:19
    Ovo je znatno ukusnija alternativa sendviču. Razmislite neki oko petka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič