Počinje Festival-u-Opoziciji u KC Lab

Festival-u-Opoziciji u organizaciji Centra za nove medije kuda.org biće održan u KC Lab, od 8. do 11. juna.
Događaj će početi u četvrtak, 8. juna, u 16 časova, a iste večeri održaće se četiri programa.
 
Marianna Karava predstaviće se programom improvizacije pokreta Moving Together+, nakon čega sledi prezentacija radionice Jake Bergera pod nazivom Improvisation as a life skill. Za 19 časova zakazana je radionica i poetski performans Cross=Poetry koji će voditi Jelena Anđelovski, Stevan Bradić i Marko Jovetić.
U petak, 9. juna, od 11 do 14 časova, na programu je prvi dan radionice Jake Bergera Improvisation as a life skill, dok će od 12 časova biti održana prezentacija i diskusija Luke Čaba Fixation to Fixed, gde će u razgovoru učestvovati Zsolt Polgar, Vladimir Rašković, Ilia Belorukov, Filip Vlatković i Ksenija Stevanović.
 
Od 16 časova na programu je prezentacija echoraum, prostora za kulturu u Beču čiji je fokus na savremenim i eksperimentalnim formama muzike, o kome će govoriti Alisa Beck i Sara Zlanabitnig. O Sajeta festivalu u mestu Tolmin u Sloveniji će potom govoriti programski urednik ove manifestacije Janez Leban, nakon čega sledi prezentacija švajcarske asocijacije Bruit Association posvećene improvizaciji i eksperimentu, o kojoj će govoriti Jonas Kocher i Gaudenz Badrutt. 
 
U 19 časova publika će moći da pogleda performans Ivara Robana Križića Performing Reflection - From Workshop to Performance and Everything In-Between, a potom i poetski performans Cross=Poetry.
U subotu, 10. juna, od 11 do 14 časova, na programu je drugi dan radionice Jake Bergera Improvisation as a life skill. Od 12 do 14 časova biće održane dve prezentacije: Davorka Begović i Pavle Jovanović predstaviće se kroz program “A DIY guide of the educational module collectiveness Creating Sounds Together, Kontejner”, a Andrej Mirčev će govoriti na temu “Sonic opposition and the fractures of the public body”.
 
Za 16 časova zakazana je diskusija "Beyond Borders – Radio as Artspace" u kojoj će učestvovati Zahra Mani, Ksenija Stevanović i Bojana S. Knežević. U 17 časova na programu je performans savremenog plesa Improvisation as a Practice of Nostalgia Exploration and Adaptation u izvođenju Ane Belorukove, u kome autorki mogu da se priključe kreativni izvođači iz različitih sfera umetnosti, radi istraživanja konteksta stanja kao što su nostalgija i adaptacija. Za njim sledi i performans "Hear" Daniila Gorokhova.
 
U 19 časova publika će moći da pogleda performans Dejane Sekulić: The Mass of a Sound, Entering my Body for a Performer, Electronics and Video, u kome će autorka probati da kroz performans publiku aktivno uvuče u razmišljanje o tome kako kako percipirati, doživljavati, pamtiti i koristiti zvuk. Na programu je i treće izvođenje poetskog performansa Cross=Poetry.
 
Poslednjeg dana manifestacije, u nedelju, 11. juna, od 11 do 14 časova, na programu je prezentacija i diskusija Process as Contemporary Creative Practice, koju će voditi Zahra Mani, a u kojoj će učestvovati i Artan Sadiku, Andrej Mirčev i Davorka Begović. U ovom programskom bloku biće održana i prezentacija i performans Nenada Markovića Blanko project by Ensemble Phoenix, tokom kojeg će biti izvedene kompozicije koje su za ovu priliku kreirali Svetlana Maraš i Lucas Niggli, Ensemble Phoenix & Phill Niblock.
 
U 16 časova biće održana prezentacija Luke Čaba Sound Trigonometry, nakon čega sledi improvizovani performans Marianne Karave Now Now Now.
 
Od 19 do 20 časova na programu je poetski performans Cross=Poetry i program Artana Sadikua pod nazivom  Every Sound is Valid >>> Loosing the Locus >>> Don’t Believe That You Have Rights >>> What Does the Sound Do When It Sounds.
 
Svake večeri Festivala-u-Opoziciji, u okviru programa OUR ‘Accompanyings’, od 21 do 23h biće održavane otvorene impro sesije i performansi.
 
Svakog dana manifestacije, publika će u KC Labu moći da prati i programske celine DžuBoks (QR kod za preuzimanje i razmenu muzike sa servera i preko wi-fi mreže), Čitalački pult (izdanja Rab Rab Press, Research_Archiving Zavod SPLOH i kuda.org, itd.) i Zvučna instalacija (The Out To Lunch Show, Internet arhiva radio emisija, AMM All starts London, Ben Watson - London). Ovi programi će biti otvoreni za goste festivala 8. juna od 17 do 23h, 9. i 10. juna od 11 do 24h i 11. juna od 11 do 23 časa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič