Kustosko vođenje kroz izložbu o Dragiši Brašovanu i šetnja Bulevarom Mihajla Pupina u petak

Kustosko vođenje kroz izložbu "Poklon-zbirka Dragiše Brašovana" i šetnja Bulevarom Mihajla Pupina održaće se u petak, 16. juna u Galeriji Matice srpske.
Kustosko vođenje kroz izložbu o Dragiši Brašovanu i šetnja Bulevarom Mihajla Pupina u petak
Foto: 021.rs
Kustoskinja izložbe Ivana Janjić upoznaće publiku sa predmetima primenjene umetnosti, slikama, skulpturama i crtežima koji su bili deo privatnog prostroa arhitekte Dragiše Brašovana.
Publika će imati priliku da zaviri u Brašovanov lični prostor u kom je stvarao i koji ga je inspirisao za velike projekte.
Nakon vođenja se iz privatnog prostora prisutni sele u javni prostor sa Društvom arhitekata Vojvodine koji će govoriti o Brašovanovom arhitektonskom opusu, ali i značaju tri objekta izgrađena u Novom Sadu po njegovim projektima koji će se obići.
 
Osim toga što su tri objekta Dragiše Brašovana na Bulevaru Mihajla Pupina prostorni reperi grada, kompleks Banovine, Radnička gomora i Glavna pošta govore i o fazama razvoja stvaralaštva arhitekte od ekspresionizma preko međuratnog modernizma do posleratnog funkcionalizma.
 
Vođenje kroz izložbu počinje u 19 časova, a šetnja u 19.30 časova.
 
Tokom vikenda će biti organizovana i autorska i kustoska vođenja kroz ovu izložbu u 13 i 17 časova.
  • Uroš

    15.06.2023 18:19
    Ispraviti
    Radnička gomora

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič