Izložba radova Teodore Milić od ponedeljka u galeriji "Bel Art"

Izložba radova studentkinje četvrte godine Akademije umetnosti Teodore Milić biće otvorena u ponedeljak, 26. juna u galeriji "Bel Art", na Bulevaru Mihajla Pupina 21.
Radovi mogu da se pogledaju do 1. avgusta.
Ovu postavku organizuje Galerija "Bel Art" u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada, a u pitanju je treća postavka u ovogodišnjem programskom ciklusu "Galerije na Štrafti". Izložba se organizuje u okviru tradicionalne izložbe radova studenata završne godine osnovnih akademskih studija Departmana likovnih i primenjenih umetnosti Akademije umetnosti u Novom Sadu. 
"Apsurdizam, kao filozofija koja naglašava nelogičnost i besmisao života, nešto je što me prati od samog početka mog rada. Takav pogled na svet izazvan je onim što smo primorani da gledamo svaki dan. Pretrpanost reklamama, brendovima i proizvodima koji nas okružuju, bilo to u virtuelnom ili stvarnom svetu, predstavlja jedan od faktora koji utiče na način komponovanja motiva u ovim slikama. Ja se sada predajem tom moru informacija, u njima plivam, tražim sebe i svoj mir, iako znam da je vrlo verovatno da ništa od toga nema smisao." (Teodora Milić) 
 
Teodora Milić, rođena u Novom Sadu 2000. godine. Završila je školu za dizajn "Bogdan Šuput" u Novom Sadu 2019. godine. Upisala je Akademiju umetnosti iste godine u klasi profesora Dragana Matića. Imala je nekoliko grupnih h izložbi i učestvovala je u raznim umetničkim projektima kao što su "Razlike" 2020. i 2022. godine u Novom Sadu, izložba "Mala grafika" u Grafičkom kolektivu, Beograd. Imala je dve samostalne izložbe, "Ružno, u redu", SKCNS Fabrika 2022. i "Ovo je vaše" 2023. godine u galeriji Akademije umetnosti u Novom Sadu. Takođe je dobitnica nagrade fonda "Milivoj Nikolajević" za najbolji crtež-studiju 2020. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič