Počinje Šekspir festival: Prve večeri "Bogojavljenska noć"

Premijerom "Bogojavljenske noći", u režiji Ivana Vanje Alača, večeras se otvara deseti Šekspir festival, u Vili Stanković, u Čortanovcima.
Počinje Šekspir festival: Prve večeri "Bogojavljenska noć"
Foto: 021.rs
"Bogojavljenska noć" rezultat je saradnje Šekspir festivala, Pozorišta mladih i Akademije umetnosti Novi Sad. Nastala je u okviru programa "Moj prvi Šekspir", pokrenutog povodom jubileja festivala, u kojem se mlađa generacija pozorišnih stvaralaca prvi put profesionalno susreće sa delom Šekspira i na scenu postavlja jedan njegov komad. Nakon premijernog izvođenja na festivalu, predstava će biti deo redovnog repertoara Pozorišta mladih.
U petak, 30. juna, ansambl Jerevanskog državnog kamernog teatra iz Jermenije izvešće "Romea i Juliju".
 
"Magbet, košmar za dvoje", turske pozorišne trupe "Tiyatro BeReZe", biće izveden u subotu, 1. jula.
 
"Perikle", nagrađivane britanske trupe Flute theatre, igra se u nedelju, 2. jula.
Jedna predstava u okviru festivala biće izvedena u oktobru. Francusko-britanska produkcija "Šekspir – Bah" predstaviće sonete Vilijema Šekspira i muzičke svite Johana Sebastijana Baha u izvođenju čuvene britanske glumice Šarlote Rempling i Sonje Vider Aterton (violončelo).
 
Predstave u Vili Stanković počinju u 20 časova.
 
Cena ulaznica je 1.200 dinara. Mogu se kupiti na svim Tickets prodajnim mestima, kao i putem interneta preko www.tickets.rs. 
 
Obezbeđen je organizovan prevoz do Čortanovaca, a iz Novog Sada autobus polazi ispred Železničke stanice, kod Lokomotive, u 19 časova.
 
U slučaju vremenskih nepogoda predstave se izvode u Pozorištu mladih, o čemu će na sajtu i Fejsbuk stranici festivala biti istaknuto obaveštenje na dan izvođenja predstave do 16.30h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič