Pozorišna radionica "Forum teatar za mlade o vršnjačkom nasilju" u KCNS, otvorene prijave do petka

Prvi ciklus pozorišnih radionica "Forum teatar za mlade o vršnjačkom nasilju" održaće se od 27. avgusta do 2. septembra na sceni Kulturnog centra Novog Sada u okviru 50. festivala Infant.
Radionice su namenjene srednjoškolcima i studentima uzrasta od 15 do 25 godina, a rezultat radionica će biti predstava "Forum teatra".
"Forum teatar" je, u svetu, najpopularnija tehnika "Teatra potlačenih". Kao sredstvo za socijalne promene, prepoznat je od strane UNESCO-a, i danas se, u cilju uspostavljanja svih vrsta dijaloga, koristi u preko 80 zemalja sveta.
"Forum" je interaktivni pozorišni oblik u kome je obavezna tema represije ili nasilja tj. ukazivanje na postojeći sociološki i/ili kulturološki problem u koji publika treba da se uključi i svojom akcijom doprinese nalaženju rešenja za društvene situacije u kojima represija daje negativan ishod. Obično je to priča o glavnom junaku, protagonisti koji se bori i nosi sa određenim životnim problemom, ali koji, uprkos toj borbi, doživljava poraz. 
 
Pozorišno iskustvo nije potrebno i radionica je otvorena i za osobe sa invaliditetom. Svi zainteresovani mogu poslati svoje prijave sa kratkom biografijom na mejl adresu cpi.novisad@gmail.com do petka, 25. avgusta. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 063/521123
 
Voditelji radionica su Armin Joha Hadžimusić, glumac/dramski pedagog BiH (Centar za pozorišna istraživanja); Hristina Mouratidou, vanredna profesorka MAS Primenjenog pozorišta na AUNS, Grčka (Centar za pozorišna istraživanja) i Severina Prostran Miletić, glumica/apsolventkinja MAS primenjenog pozorišta na AUNS Srbija (Dečiji kulturni centar Novi Sad)/asistentkinja.
Prezentacija sedmodnevnog rada planirana je za subotu, 2. septembar od 19.30 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič