Jubilarni 25. Novosadski džez festival u novembru otvara kvintet Kenija Gareta

Jubilarno 25. izdanje Novosadskog džez festivala održaće se od 15. do 18. novembra u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada.

Ovogodišnje festivalsko izdanje ponudiće ljubiteljima džeza osam koncerata na Velikoj sceni Pozorišta mladih. Publika će moći da uživa i u bogatim pratećim sadržajima –  izložbama, filmovima, promocijama, radionicama i džem sešn svirkama. 

Festival će otvoriti kvintet Kenija Gareta, proslavljenog saksofoniste, kompozitora i aranžera, jednog od najvećih imena aktuelne svetske džez scene. 

Tri i po decenije uspešne karijere ovog Gremijem nagrađenog umetnika, čije muziciranje odlikuju virtuoznost i vizija, obeležili su sjajni albumi, vrhunski koncerti, kao i saradnje sa legendama poput Majlsa Dejvisa, Čika Korije, Herbija Henkoka i drugih.

Nastup u Novom Sadu biće Garetov prvi u Evropi po dobijanju priznanja američke Nacionalne zadužbine za umetnost, izuzetne počasti koja se ukazuje najvećim džez muzičarima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič