No borders orchestra u nedelju u Sinagogi

No borders orchestra, ansambl muzičara sa prostora bivše Jugoslavije, održaće koncert u nedelju, 17. septembra, u Sinagogi.
No borders orchestra u nedelju u Sinagogi
Foto: 021.rs

No borders orchestra je simfonijski orkestar kojeg sačinjavaju profesionalni muzičari sa prostora bivše Jugoslavije. Nakon Podgorice, Sarajeva, Rijeke i Zagreba prošlog leta, orkestar će održati nove koncerte u sklopu Embracing Vulnerability turneje, i to u Mostaru, Novom Sadu i Mariboru.

Projekat Embracing vulnerability (Prigrliti ranjivost) ima sasvim posebnu temu.
 
"Ove godine kreiramo turneju koja će istraživati temu ranjivosti. Dok se činilo da se svet oporavlja i izvlači iz krize nakon pandemije, dogodio se još jedan razoran događaj - rat u Ukrajini. Stoga je veoma bitno da smognemo hrabrosti da se suočimo sa svim našim trenutnim društvenim, fizičkim i ekološkim nesigurnostima i ranjivostima", objašnjava Premil Petrović, dirigent i umetnički direktor orkestra.
"Prigrliti naše ranjivosti znači iskoristiti ih kao priliku da rastemo kao društvo i ujedinimo se u borbi za mir i razumevanje", poručuje Petrović.
 
Orkestar je pripremio veoma uzbudljiv program u kome se nalaze dela klasičnih i savremenih kompozitora kao što su Johan Sebastijan Bah, Isidora Žebeljan, Stiv Rajh, Arvo Part, Franc Šubert, Edvard Elgar i Gustav Maler.
 
Specijalno za ovu priliku hrvatski kompozitor Davor Branimir Vince napisao je kompoziciju "The Wound is the Place where the Light enters You", koju izvodi gudački orkestar u kombinaciji sa udaraljkama i elektronikom.
 
Koncert počinje u 20h.
 
Ulaz je slobodan.
  • Novosađanka

    13.09.2023 07:02
    Ne razumem
    Zašto se koncert održava u Sinagogi kad imamo novu koncertnu salu ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič