Dani barokne muzike od danas u Novom Sadu: Tri koncerta na instrumentima različitih epoha

Festival "Dani barokne muzike u Novom Sadu" počeće danas, 17. septembra u Crkvi svete Elizabete u Ulici Ćirila i Metodija 11, na Telepu, i trajaće do 1. oktobra.
Dani barokne muzike od danas u Novom Sadu: Tri koncerta na instrumentima različitih epoha
Foto: Pixabay
Na ovogodišnjem festivalu novosadska publika će imati priliku da čuje tri koncerta srednjevekovne, renesansne i barokne muzike na instrumentima ovih epoha. Svi koncerti na ovogodišnjem festivalu se održavaju u Crkvi svete Elizabete, sa početkom u 20 časova, a ulaz je besplatan.
Ovogodišnji festival otvoriće u nedelju u 20 časova ansambl "New Trinity Baroque" i "Ansambl Studija za ranu muziku" sa svečanim programom "Sound the Trumpet". Nastupiće Predrag Đoković i Bojan Bulatović kao kontratenori, Meila Tomé i Karolina Bäter na blok flautama, Aleksandar Arsić na trubi, Srđan Stanić na gambi, Darko Karajić na teorbi, i Predrag Gosta na čembalu i kamernim orguljama. 
 
Premijerni program predstaviće kontratenorske duete i trio sonate za dve blok flaute, baroknu trubu i kontinuo kompozitora kao što su Henri Persel, Džon Blov, Metju Lok, Danijel Persel i drugi.
PROGRAM:
 
17. septembar - "Sound the Trumpet", New Trinity Baroque
 
23. septembar - Muzika za solo lautu, Darko Karajić
 
1. oktobar - L'art de la viole de Gambe, Srđan Stanić (viola da gamba) i Predrag Gosta (Čembalo)
 
Paralelno uz festival, 21. septembra, biće organizovana i Novosadska barokna akademija, na kojoj će majstorske radionice iz barokne interpretacije držati renomirani britanski violinista Edrijan Baterfild kao i dirigent Predrag Gosta.
 
Festival organizuje Vojvođansko udruženje za ranu muziku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič