Diskusija o knjizi Elane Frilend u utorak

Diskusija o knjizi Elane Frilend "Hemijski tragovi, HAARP i potpuna dominacija na planeti Zemlji" biće održana u utorak, 17. oktobra.
Knjiga Elane Frilend objavljena je 2019. godine u prevodu na srpski jezik i još tada je veliku pažnju javnosti privuklo to što jedno ovakvo delo objavljuje ugledna akademska ustanova — Mašinski fakultet u Beogradu. 
Autorka, koju urednik izdanja Vladimir Davidović naziva "osvedočenim borcem protiv globalizma", tvrdi da je građu za knjigu u najvećoj meri prikupljala "iz otvorenih izvora na internetu i prepričavanja pronicljivih posmatrača". 
Koliko su takvi izvori pouzdani? Koliko su zaključci Elane Frilend utemeljeni? Publikacija u kojoj se, između ostalog, tvrdi da je HAARP u osnovi Teslin izum, kao i da su tragovi na nebu (kemtrejls) posledica namernog zaprašivanja, poslužila je mnogim medijima i analitičarima kao izvor.
 
FakeNews Tragač organizuje diskusiju o ovoj knjizi i to u formi fektčeking analize uživo. Moderator je Ivan Subotić (FakeNews Tragač), a u diskusiji učestvuju:
 
- Vladimir Đurđević, Fizički fakultet u Beogradu
- Milan Ćirković, Astronomska opservatorija u Beogradu
- Stefan Janjić, urednik FakeNews Tragača / Filozofski fakultet u Novom Sadu
 
Diskusija će biti organizovana u utorak, 17. oktobra, na adresi Kej žrtava racije 2b.
 
Počinje u 18.30h.
  • Pa-Pa-Paranoja

    15.10.2023 17:04
    Auu.... mnogo dobro!
    Potrudiću se da dođem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič